URBFORDAN

URBforDAN – Managementul si Utilizarea Padurilor Urbane ca Patrimoniu Natural in Orasele Danubiene

Titlu original al proiectului: “ Management and Utilization of Urban Forests as Natural Heritage in Danube Cities”

Obiectivul specific proiectului URBforDAN: Mentinerea unei utilizari durabile a mostenirii naturale si culturale si a resurselor

Durata proiectului: iunie 2018- noiembrie 2020

Orase si tari partenere in cadrul proiectului: Ljubljana, Slovenia; Budapesta, Ungaria; Cluj-Napoca, Romania; Viena, Austria; Zagreb, Croatia, Belgrad, Serbia; Ivano Frankivsk, Ucraina.


  • Stilul de viata actual in orase este rapid si foarte intens. In consecinta, un numar mare de locuitori si vizitatori cauta locuri in care se pot detasa de stresul cotidian si in care se pot relaxa. Deseori nu este timp suficient pentru “escapade in afara orasului” si in aceasta situatie se cauta alternative. In mod traditional, acestia le gasesc in padurile urbane si cele din jurul oraselor.
  • Proiectul URBforDAN este menit sa restaureze imaginea actuala a padurilor urbane si a celor situate in jurul oraselor si sa se asigure ca zonele padurilor urbane si a celor situate in jurul oraselor devin locuri de socializare, relaxare, recreatie, educatie, sa asigure o utilizare de inalta calitate a mostenirii naturale si sa incurajeze turismul “verde”, pentru o mare varietate de utilizatori.